• BARFeed Spirulina 200g

66.08
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Dostępność 11 szt.
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 518 307 073

Zostaw telefon
Spirulina (Arthrospira platensis) to sinice (cyjanobakterie) z rodzaju Arthrospira. Spirulina obfituje w witaminy: A, C, D, E, K, witamin z grupy B oraz składniki mineralne. Jest bardzo bogata w białko - zawartość białka w suchej masie wynosi ponad 60%. Jest źródłem kwasu y-linolenowego (GLA), który jest wysoce odżywczy dla mózgu i wspomaga pracę mięśnia sercowego. Jest łatwo strawna, a wszystkie zawarte w niej witaminy i składniki mineralne są łatwo przyswajalne przez zwierzęta. Wielkocząsteczkowe polisacharydy, których dostarcza spirulina, wzmacniają system immunologiczny. W związku z tak bogatym i wyjątkowym składem, niespotykanym w innych produktach, nazywana jest „super pokarmem".Warto wiedzieć:Spirulina ma bardzo szerokie zastosowanie:

wspomaga odporność,
wspomaga odbudowę mikroflory układu pokarmowego,
wspomaga oczyszczanie organizmu z metali ciężkich i innych toksyn,
wspomaga odchudzanie: hamuje łaknienie, jednocześnie dostarczając składniki odżywcze (1g spiruliny to pod względem odżywczym 1 kg różnych warzyw),

Naturalnie zdroweProdukty z linii BARFeed są dedykowane właścicielom zwierząt żywionych dietą BARF oraz zwolennikom naturalnego żywienia. Zawierają substancje czynne o udowodnionym prozdrowotnych działaniu, są przetwarzane w minimalnym stopniu, tak, aby zachować cechy, aktywność i maksymalne stężenie zawartych w nich związków biologicznie czynnych. Wszystkie zawarte w produktach linii BARFeed owoce, warzywa i zioła są jakości spożywczej (Human Grade) i pochodzą z kontrolowanych farm i upraw ekologicznych/organicznych.Nie zawierają:

konserwantów
sztucznych barwników,
substancji wzmacniających smak
składników modyfikowanych genetycznie (GMO).Szczelne indukcyjne opakowania dają gwarancję bezpieczeństwa produktu i zachowania dobrej smakowitości.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie